Producenci

Wodorosty (algi) suszone WAKAME 50g (Undaria pinnatifida) Mitoku

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 31,15 zł 31.15
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Opis produktu

Wodorosty WAKAME (Undaria pinnatifida) z gatunku brunatnic z rzędu listownicowców, ze względu na swój łagodny smak i miekką konsystencję, są szeroko wykorzystywane w kuchni japońskiej, zwłaszcza jako jeden ze składników zupy misoshiru. Są źródłem roślinnego białka (ok. 11%), węglowodanów (ok. 37%) oraz substancji mineralnych. Jest wspaniała, naturalna alternatywa dla sztucznych suplementów i witamin.

Zastosowanie

WAKAME to doskonały dodatek do wielu potraw:

  • zupy - zarówno egzotycznego misoshiru (zupa miso) - jak i polskiego krupniku, wszelkich bulionów i zup warzywnych.
  • orzeźwiające sałatki na gorące dni - w połączeniu z zielonym ogórkiem, cząstkami pomarańczy i sosem vinegaret
  • chrupiące przekąski - namoczone, upieczone w piecu i obtoczone w zmielonym, prażonym sezamie lub gomasio

Przygotowanie:

  • dodatek do dań - suszone glony Wakame należy namoczyć w niewielkiej ilości letniej wody przez 10 min., a następnie posiekać
  • do zup - pokruszyć palcami niewielką ilość alg Wakame i wsypać do zupy na 5 min. przed końcem gotowania. Nie przegotować by nie stracić smaku i wartości odżywczych.

Wodorosty są także idealne dla wegetarian, wegan lub osób, które z jakichś powodów unikają ryb, ale tęskniących za ich smakiem.

PRODUKT JAPOŃSKI. Marka MITOKU gwarantuje najwyższą jakość produktu oraz naturalne metody produkcji zgodne z japońską tradycją.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl