Producenci

UMEPASTA pasta ze śliwek Umeboshi 50g Sunfood Mitoku

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 5 dni
Cena: 15,37 zł 15.37
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Opis produktu

Pasta z marynowanych moreli japońskich Umeboshi to doskonała przyprawa do wielu dań, o doskonałych walorach smakowych i zdrowotnych. Tradycyjna produkcja Umeboshi polega na suszeniu śliwek i marynowaniu (moczeniu w occie śliwkowym) z dodatkiem czerwonego shiso (przyprawy z rośliny o nazwie Pachnotka zwyczajna).

Podobnie jak same morele Umeboshi, pasta ma charakterystyczny słono-kwaśny smak i idealnie równoważy naturalnie słodki smak warzyw (np. kapustnych) i zbóż. Pasta idealnie zastępuje same śliwki Umeboshi, ale nie zawiera pestek i jest gotowa do użycia w momencie otwarcia opakowania.

Zastosowanie

Pasta Umeboshi jest doskonałym dodatkiem do potraw z ryżu lub innych zbóż, warzyw z rodziny kapustnych, zwłaszcza kapusty, kalafiora, brokułów czy nawet zielonej fasolki. Dodaje przyjemny, cierpki smak i równoważy słodki smak warzyw. Dodana podczas gotowania do warzyw sprawia, że nie tracą one swoich żywych kolorów. Można stosować ją także do marynat.

Przygotowanie

Przygotuj swoje ulubione zboża np. ryż czy orkisz lub warzywa (ugotuj na parze, w wodzie lub uduś pod przykryciem), pod koniec gotowania lub po zdjęciu z ognia dodaj odrobinę pasty Umeboshi. Ponieważ pasta Umeboshi jest słona, zredukuj ilość używanej soli.

Skład: Śliwki Umeboshi (87%), sól morska, shizo (Perilla).

PRODUKT JAPOŃSKI. Marka MITOKU gwarantuje najwyższą jakość produktu oraz naturalne metody produkcji zgodne z japońską tradycją.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl