UMEPASTA pasta ze śliwek Umeboshi 50g Sunfood Mitoku
Opis
Opis produktu
Pasta z marynowanych moreli japońskich Umeboshi to doskonała przyprawa do wielu dań, o doskonałych walorach smakowych i zdrowotnych. Tradycyjna produkcja Umeboshi polega na suszeniu śliwek i marynowaniu (moczeniu w occie śliwkowym) z dodatkiem czerwonego shiso (przyprawy z rośliny o nazwie Pachnotka zwyczajna).
Podobnie jak same morele Umeboshi, pasta ma charakterystyczny słono-kwaśny smak i idealnie równoważy naturalnie słodki smak warzyw (np. kapustnych) i zbóż. Pasta idealnie zastępuje same śliwki Umeboshi, ale nie zawiera pestek i jest gotowa do użycia w momencie otwarcia opakowania.
Zastosowanie
Pasta Umeboshi jest doskonałym dodatkiem do potraw z ryżu lub innych zbóż, warzyw z rodziny kapustnych, zwłaszcza kapusty, kalafiora, brokułów czy nawet zielonej fasolki. Dodaje przyjemny, cierpki smak i równoważy słodki smak warzyw. Dodana podczas gotowania do warzyw sprawia, że nie tracą one swoich żywych kolorów. Można stosować ją także do marynat.
Przygotowanie
Przygotuj swoje ulubione zboża np. ryż czy orkisz lub warzywa (ugotuj na parze, w wodzie lub uduś pod przykryciem), pod koniec gotowania lub po zdjęciu z ognia dodaj odrobinę pasty Umeboshi. Ponieważ pasta Umeboshi jest słona, zredukuj ilość używanej soli.
Skład: Śliwki Umeboshi (87%), sól morska, shizo (Perilla).
PRODUKT JAPOŃSKI. Marka MITOKU gwarantuje najwyższą jakość produktu oraz naturalne metody produkcji zgodne z japońską tradycją.