
Sól himalajska diamentowa drobna 1kg Cereus
Opis
Himalajska sól diamentowa drobna 200g Cereus
Himalajska sól diamentowa w postaci krystalicznej to najszlachetniejsza odmiana soli kuchennej. Pochodzi z dziewiczo czystego praoceanu a jej unikalna struktura powstawała setki milionów lat. Jest ona uznawana za klejnot wśród gatunków soli himalajskiej, ze względu na swoją przejrzystą krystaliczną strukturę. Od ponad 3 tysięcy lat używana jest w Azji do celów leczniczych. Himalajska sól diamentowa ma zdolność niszczenia substancji obcych dla organizmu. Ze względu na niższą zawartość minerałów jest stosowana w kuracjach oczyszczających.
Sól Cereus jest wydobywana ręcznie, płucze i suszy na słońcu. Do celów kulinarnych wybiera się wyłącznie sól o najwyższej jakości, to zaledwie ok. 10% z całości wydobytej soli. Jest ona regularnie poddawana niezależnym analizom instytutów biochemicznych i biofizycznych w Niemczech.
Ta naturalna żywność jest bogata w niezbędne minerały obecne w postaci łatwo przyswajanej przez komórki ludzkie. To dlatego, że sól jest postaci krystalicznej a nie kamiennej. Kryształy wzrastały pod naporem skał, stąd zawartość naturalnych minerałów i łatwa jej przyswajalność (sól jest koloidalna).
Zastosowanie
Do przyprawiania potraw, wspomagająco do kuracji oczyszczających.
Składniki: nierafinowana sól himalajska w czystej postaci
Kraj pochodzenia: Pakistan / Pendżab, na południe od Himalajów.
Termin przydatności: nieograniczony przy przechowywaniu w suchym miejscu.