
Przyprawa TEKKA z Hatcho Miso 80g Mitoku
Opis
Opis produktu
TEKKA to bogata w żelazo, smaczna mieszanka miso jęczmiennego (Hatcho Miso) oraz korzennych warzyw i ziół. Mitoku Tekka powstaje poprzez duszenie mielonego korzenia łopianu, marchwi i korzenia lotosu w nierafinowanym oleju sezamowym, a następnie dodanie Hatcho Miso i gotowanie przez ok. 5-7h aż odparuje wilgoć i mieszanka zrobi się krucha. Na sam koniec dodaje się zmielony korzeń imbiru.
Zastosowanie
Mitoku Tekka to przyprawa zalecana do posypywania zbóż, makaronu lub warzyw.
Przygotowanie
Ze względu na skondensowany charakter i intensywność smaku przyprawę TEKKA należy stosować oszczędnie, w niewielkich ilościach. Ponieważ w składzie Tekka występuje słone Miso, więc należy ograniczyć ilość dodawanej podczas gotowania soli.
Skład: Hatcho Miso [pełne ziarna soi, woda, sól morska, niewielka ilość palonej mąki jęczmiennej, Koji (Aspergillus Oryzae)] (73%), marchew, korzeń lotosu, korzeń łopianu, palony olej sezamowy, korzeń imbiru.
PRODUKT JAPOŃSKI. Marka MITOKU gwarantuje najwyższą jakość produktu oraz naturalne metody produkcji zgodne z japońską tradycją.