Migdały w cytrynowej czekoladzie z płatkami róży BIO 100 g
Opis
Składniki: biała czekolada* 75% (cukier trzcinowy*, masło kakaowe*, mleko w proszku pełne*, emulgator: lecytyna sojowa*), migdały* 24%, substancja glazurująca: guma arabska*; cukier*, dekstroza*, płatki róży* 0,2 %*, olejek ze skórki cytryny* 0,1% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Produkt może zawierać inne orzechy i fragmenty łupin.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna - 2406 kJ / 577 kcal
Tłuszcz - 41 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 18 g
Węglowodany - 42 g
w tym cukry - 41 g
Białko - 9,2 g
Sól - 0,17 g
Przechowywanie: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: produkt zawiera alergeny: mleko (łącznie z laktozą), orzechy, soję. Może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.