
Marynowany korzeń imbiru, paski do sushi 50g Mitoku
Opis
Opis produktu
Marynowany korzeń imbiru Mitoku powstaje przy pomocy naturalnych, tradycyjnych japońskich metod produkcji - korzeń imbiru kroi się w cienkie paski, wciera się sól morską a następnie marynuje w roztworze naturalnego octu ryżowego. Nazwa produktu mówi prawie wszystko, bo właśnie w takiej formie najczęściej podaje się imbir wraz z sushi lub sashimi (surowe ryby). Podczas wizyty w barze sushi trudno nie dostrzec "kopców" cienkich jak papier plasterków o różowym lub beżowym kolorze.
W przeciwieństwie do imbiru, dostępnego w marketach, zawierającego zazwyczaj cukier i barwniki, Marynowany korzeń imbiru Mitoku nie zawiera żadnych substancji słodzących, sztucznych konserwantów, aromatów i barwników - jest w 100% naturalny a jego kolor pochodzi z liści shiso (perilla).
Zastosowanie
Marynowany imbir może być serwowany przez cały rok jako uzupełnienie smaku do różnych dań, zwłaszcza dań z wodorostów i ryb. Imbir poprawia apetyt, ożywia (oczyszcza) kubki smakowe i przyspiesza trawienie. W formie pasków jest bardzo wygodny w użyciu i nie wymaga dodatkowego przygotowania. Jest także wspaniałym dodatkiem do mieszanych sałat, sałatek makaronowych, smażonego ryżu lub makaronu oraz dań z woka, tempury i oczywiście... sushi!
Przygotowanie
Marynowany imbir w paskach jest gotowy do spożycia bez dodatkowego przygotowania.
Skład: świeży korzeń imbiru (78%), ocet ryżowy (woda, ryż, Koji - Aspergillus Oryzae), liście shiso (perilla), sól morska. Bez sztucznych konserwantów, substancji słodzących, sztucznych aromatów i barwników. Po otwarciu należy przechowywać w lodówce.
PRODUKT JAPOŃSKI. Marka MITOKU gwarantuje najwyższą jakość produktu oraz naturalne metody produkcji zgodne z japońską tradycją.