Herbata HOJICHA BIO 56.7g Mitoku
Opis
Opis produktu
BANCHA należy do herbat zielonych i podobnie jak herbata Sencha, pozyskiwana jest z krzewu Camellia sinensis, z tą różnicą, że Sencha powstaje z pierwszego zbioru delikatnych młodych listków a BANCHA to herbata późnego zbioru (zbierana jesienią a nawet zimą). HOJICHA to prażone liście Banchy.
Napar z herbaty BANCHA HOJICHA charakteryzuje się bardzo interesującym aromatem - jest delikatny, orzeźwiający z lekką orzechową nutą, dzięki czemu świetnie sprawdza się zarówno na gorąco jak i na zimno. Ten aromat skusi i przekona każdego - nawet osoby nie przepadające za smakiem zielonej herbaty!
Pochodzenie
NAGATA ORGANIC HOJICHA to herbata pochodząca plantacji rodziny Nagata mieszczącej się w okolicach miasta Uji (230 mil na południowy zachód od Tokio). To miejsce z ponad 800-letnią tradycją uprawy herbaty. Uprawiane i pielęgnowane z głębokim zaangażowaniem krzewy herbaciane, bez użycia środków chemicznych a także nawozów zwierzęcych dają surowiec naturalny i czysty.
Przygotowanie
Liście herbaty HOJICHA (2/3 łyżeczki na filiżankę) zalewamy wrzącą wodą i pozostawiamy na 2 minuty do naciągnięcia. Przecedzamy przez sitko. Idealna zarówno na ciepło jak i na zimno. Liście można zaparzyć powtórnie.
PRODUKT JAPOŃSKI. Marka MITOKU gwarantuje najwyższą jakość produktu oraz naturalne metody produkcji zgodne z japońską tradycją.