Tempeh wędzony BIO 190g (Bio-Tempeh Uzený) Sunfood Zobacz większe

Tempeh wędzony BIO 190g (Bio-Tempeh Uzený) Sunfood

SF-00042

Nowy

Indonezyjski przysmak sojowy wytworzony w procesie fermentacji ułatwiającym przyswajanie wartości odżywczych i mikroelementów z soi.

Więcej szczegółów

2 szt.

Ostatnie egzemplarze!

10,00 zł

Płatności elektroniczne
Płatności elektroniczne

Więcej informacji

Opis produktu

Tempeh to tradycyjny produkt wywodzący się z kuchni indonezyjskiej. Podobnie on przez poddanie pełnych ziaren soi procesowi fermentacji przy pomocy kultur grzyba Rhizopus oligosporus lub Rhizopus oryzae. Naturalny, nie poddane obróbce, Tempeh ma na zewnątrz biały nalot pleśni (podobnie jak sery pleśniowe), który jest wynikiem fermentacji, przez którą węglowodany zawarte w soi stają się łatwiej przyswajalne i lżej strawne. Fermentacja redukuje też zawartość kwasu fitynowego w soi, co z kolei pozwala lepiej wchłaniać minerały zawarte w soi. Naturalnie wytwarzany Tempeh zawiera także korzystne dla zdrowia witaminy np. B12.

Zastosowanie

Tempeh może być spożywany:

  • Na zimno: pokrojony w plastry jako dodatek do kanapek, naleśników (wrapów) z warzywami, a także do sałat, sałatek, itp.
  • Na ciepło: np. duszony z warzywami, smażony na patelni lub frytowany jako chipsy

Skład: ziarna soi BIO, olej słonecznikowy BIO, sos sojowy Shoyu BIO.
Czarne plamy są objawem fermentacji, a nie wadą produktu.

100g produktu zawiera:
Energia: 1356 kJ / 326 kcal
Tłuszcz: 24,7g (w tym nienasycone kwasy tłuszczowe: 2,3g)
Węglowodany: 8,8g (w tym cukry 1,5g)
Białko: 17,2g
Sól: 0,8g

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz opinię

Tempeh wędzony BIO 190g (Bio-Tempeh Uzený) Sunfood

Tempeh wędzony BIO 190g (Bio-Tempeh Uzený) Sunfood

Indonezyjski przysmak sojowy wytworzony w procesie fermentacji ułatwiającym przyswajanie wartości odżywczych i mikroelementów z soi.

Napisz opinię