Ostatnio przeglądane
Bogaty w minerały i pierwiastki...
HL-008
Nowy
Bogaty w minerały i pierwiastki śladowe, naturalny, organiczny środek słodzący z trzciny cukrowej.
8 szt. szt.
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
Melasa Blackstrap z trzciny cukrowej BIO 600g Health Link
Bogaty w minerały i pierwiastki śladowe, naturalny, organiczny środek słodzący z trzciny cukrowej.
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Melasy z trzciny cukrowej Blackstrap to w 100% produkt naturalny wytworzony z trzciny cukrowej, produkt uboczny przy produkcji cukru.
Po wyciśnięciu trzciny cukrowej, otrzymuje się surowy, słodki sok - melasę, z której otrzymuje się cukier w procesie ekstrakcji.
Po każdej ekstrakcji, zawartość cukru jest redukowana, z drugiej strony, wzrasta zawartość substancji korzystnych dla ludzkiego organizmu, zwłaszcza minerałów. Melasa z trzciny cukrowej po trzeciej ekstrakcji - fachowo nazywana "Blackstrap" - ma najmniejszą zawartość cukru i najwyższą możliwą zawartość cennych substancji.
Blackstrap to dobrze zrównoważona kompozycja minerałów, zwłaszcza wapnia, żelaza, magnezu, foforu, potasu i sodu oraz witamin z grupy B. Obecne są w niej także inne odżywcze substancje jak miedź, cynk, inozytol, witamina C, kwas pantotenowy, kwas foliowy, niektóre aminokwasy oraz inne, cenne składniki odżywcze.
Wapń zawarty w melasie blackstrap ma pozytywny wpływ na utrzymanie zdrowych kości, zębów oraz na działanie mięśni, krzepliwość krwi i działanie układu nerwowego.
Żelazo jest najczęściej brakującym pierwiastkiem w naszej diecie a melasa jest doskonałym źródłem żelaza o niemal stuprocentowej przyswajalności. Organiczna melasa blackstrap jest odpowiednia dla każdej osoby, która ma zwiększone zapotrzebowanie na żelazo. Melasa zwiększa produkcję krwinek czerwonych i hemoglobiny, jest istotna dla transportu tlenu i metabolizmu energetycznego, redukuje uczucie zmęczenia i wyczerpania.
Magnez, podobnie jak wapń, wspomaga utrzymanie zdrowych kości i zębów oraz przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i wyczerpania. Ma też pozytywny wpływ na psychikę oraz zapobiega skurczom i drganiom mięśni.
Jako słodzik, do słodzenia oraz sporządzania potraw, nie tylko deserów. Zalecana średnia dawka to 2 łyżeczki 2-3 razy dziennie.
Najlepszym sposobem jest rozpuszczenie melasy w szklance wody, herbaty lub innego napoju. Otrzymamy lekko słodki napój o przyjemnym owocowym posmaku. Można spożywać ją także bezpośrednio lub używać do wypieku ciastek, chleba oraz sporządzania sosów i marynat.
Zawarte w melasie łatwo przyswajalne minerały i pierwiastki śladowe są odkładane w ciele w dłuższym czasie, dlatego najlepsze efekty uzyskuje się stosując melasę jako uzupełnienie diety, w niewielkich ilościach, lecz systematycznie.
Składniki: melasa z trzciny cukrowej*
* - produkt rolnictwa ekologicznego
Wartość odżywcza w 100g:
wartość energetyczna 1106kJ/264kcal
tłuszcz 0g
węglowodany 62,4g, w tym:
- glukoza 8,73g
- fruktoza 7,29g
- sacharoza 38,8g
białko 0g
sól 0g
żelazo 15,8mg (45,1% RDD*)
wapń 842mg (42,1% RDD*)
magnez 181mg (24,1% RDD)
fosfor 60mg (3% RDD)
* - % RDD (% zalecanego dziennego spożycia)
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Przechowywanie: przechowywać w suchym miejscu, nie wystawiać na bezpośrednie działanie światła słonecznego.
Produkt naturalny, organiczny, nie zawiera barwników i konserwantów.
Brak komentarzy od klienta w tym momencie.