Kazimierz Kłodawski "Dynia - słońce na talerzu"

KK-02

Nowy

Kazimierz Kłodawski "Dynia - słońce na talerzu" - Biblioteka Życia Bez Chorób.

Więcej szczegółów

29 szt.

33,00 zł

Płatności elektroniczne
Płatności elektroniczne

Więcej informacji

Autor: Kazimierz Kłodawski
Ilość stron: 207
Oprawa: miękka
ISBN: 978-83-936876-0-2
Wydawca: Wydawnictwo Kuźnia
Format: 15x21cm

Motto

"Wszystko, co wiąże się z jedzeniem - a nie wiąże się ze zdrowiem - jest patologią"

Opis książki

Takiej książki jak Dynia - słońce na talerzu na rynku czytelniczym, dietetycznym i kulinarnym jeszcze nie było. To wyjątkowa publikacja. Dlaczego?

Nie jest to zwykła książka kulinarna, choć zawiera 100 sprawdzonych i oryginalnych przepisów z udziałem dyni, ani książka ogrodnicza, choć o uprawach naturalnych (ekologicznych) i o takiej też uprawie dyni Czytelnik znajdzie sporo informacji. Nie jest to książka dietetyczno-żywieniowa, pomimo że obszerne jej fragmenty skoncentrowane są na tej właśnie tematyce, ani książka filozoficzna - chociaż wątek ten przeplata się przez wszystkie jej kartki.

Czym zatem jest ta książka?

To książka o życiu na miarę naszych radosnych i twórczych marzeń. Książka o życiu i przeżywaniu. O radości życia prostego, naturalnego i zdrowego, w którym nie krzywdzi się nikogo. Jest to książka, w której sacrum i profanum są jednością. Nie są to żadne teoretyczne, oderwane od rzeczywistości rozważa nią, tylko ponadczasowe mądrości, które powinny być demiurgiem naszego codziennego odżywiania i - szerzej - stylu życia. To książka dla wszystkich, którzy chcą zmieniać świat poprzez zmianę SIEBIE.

Nawet najdłuższa podróż - jak mawiali Chińczycy - zaczyna się od pierwszego kroku. Pierwszym krokiem może być właśnie przeczytanie tej książki i zmiana stylu życia, do jakiej zachęca.

O autorze

Kazimierz Kłodawski - z wykształcenia politolog oraz specjalista z zakresu żywienia człowieka i szeroko pojętej promocji zdrowia (studia podyplomowe), z zamiłowania i wewnętrznej potrzeby myśliciel, ekolog i przyrodnik. Od 21 lat jest wegetarianinem i makrobiotykiem, od 19 lat weganinem i miłośnikiem Natury oraz naturalnego porządku świata. W życiu szuka uniwersalnych i głębszych prawd oraz nowych, bardziej sensownych i logicznych - niż to oferuje współczesna stechnicyzowana i odhumanizowana cywilizacja - odpowiedzi na nurtujące człowieka pytania. Jest autorem książek "Rok z makrobiotyką", "Dynia - słońce na talerzu" oraz ponad dwustu artykułów na temat filozofii zdrowia, a także naturalnego odżywiania. Od kilkunastu lat prowadzi Szkołę Żywienia Naturalnego promującą ideę zdrowego, naturalnego i twórczego stylu życia.

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz opinię

Kazimierz Kłodawski "Dynia - słońce na talerzu"

Kazimierz Kłodawski "Dynia - słońce na talerzu"

Kazimierz Kłodawski "Dynia - słońce na talerzu" - Biblioteka Życia Bez Chorób.

Napisz opinię

Produkty powiązane