DAIKON INAKA TAKUAN marynowana rzodkiew 200g MITOKU Zobacz większe

DAIKON INAKA TAKUAN marynowana rzodkiew 200g MITOKU

SF-27100

Nowy

Oryginalna tradycyjna japońska biała rzodkiew marynowana w otrębach ryżowych.

Więcej szczegółów

Obecnie brak w magazynie

29,00 zł

Płatności elektroniczne
Płatności elektroniczne

Więcej informacji

Opis produktu

Pikle (marynowane warzywa) są ważną częścią japońskiej diety i bez nich żaden posiłek nie może być uważany za kompletny. TAKUAN, inaczej biała rzodkiew marynowana w otrębach ryżowych, to jedne z najważniejszych i najbardziej tradycyjnych spośród wszystkich japońskich pikli. Są one powszechne w każdym japońskim domu, przyrządzane jesienią i jedzone przez całą zimę. Spopularyzował je słynny buddyjski mnich Takuan i stąd wzięła się ich nazwa. Jak wiele pikli, Takuan także bogaty jest w witaminy z grupy B i pożyteczne bakterie kwasu mlekowego (lactobacilli).

Mitoku Takuan jest przyrządzany naturalną domową metodą, taką samą jak jaką stosowaną wieki temu, przed rozwojem technologii i przemysłu. Nie zawierają żadnych barwników, sztucznych i chemicznych dodatków, konserwantów ani cukru. Podobnie jak nasze polskie kiszonki, Takuan są chrupiące i mają charakterystyczny ostry smak, więc idealnie współgrają ze smakiem potraw z brązowego ryżu, warzyw czy zupy miso.

Sposób użycia

Kroimy kilka plasterków i stosujemy jako dodatek do dań - tak samo jak surówki.

Skład: Daikon (japońska biała rzodkiew) 91%, sól morska, otręby ryżowe 2%.

Po otwarciu przechowywać w lodówce.

PRODUKT JAPOŃSKI. Marka MITOKU gwarantuje najwyższą jakość produktu oraz naturalne metody produkcji zgodne z japońską tradycją.

Termin przydatności: 07.05.2016

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz opinię

DAIKON INAKA TAKUAN marynowana rzodkiew 200g MITOKU

DAIKON INAKA TAKUAN marynowana rzodkiew 200g MITOKU

Oryginalna tradycyjna japońska biała rzodkiew marynowana w otrębach ryżowych.

Napisz opinię

Produkty powiązane