Arrowroot (skrobia z korzenia Maranty trzcinowej) BIO 150g Zobacz większe

Arrowroot (skrobia z korzenia Maranty trzcinowej) BIO 150g

SF-28102

Nowy

Wysokiej jakości lekkostrawna skrobia (mączka skrobiowa) stosowana jako zagęstnik potraw.

Więcej szczegółów

1 szt.

Ostatnie egzemplarze!

13,00 zł

Płatności elektroniczne
Płatności elektroniczne

Więcej informacji

Opis produktu

Maranta trzcinowa (Maranta arundinacea L.) to gatunek wiecznie zielonych roślin z rodziny marantowatych, pochodzących z Ameryki Środkowej. Z jej korzenia wytwarza się mączkę skrobiową o handlowej nazwie Arrowroot. Jest ona świetnym środkiem wiążącym, idealnie zagęszcza klarowne zupy i sosy, przy czym jest lekkostrawna.

Zagęszczanie potraw mąką pszenną czy skrobią ziemniaczaną jest uciążliwe, gdyż ich smak jest bardzo często wyczuwalny w potrawie, a zanika on dopiero po ok. 10-15 minut obróbki cieplnej a zagęszczone potrawy tracą klarowność i bywają mętne. Idealnym rozwiązaniem jest Arrowroot, który nie wpływa na smak potraw i gwarantuje szklistą klarowność. Te cechy sprawiają, że idealnie nadaje się też do zagęszczania deserów.

Sposób użycia

Aby zagęścić sos, zupę lub deser należy płaską wymieszać niewielką ilość Arrowroot z zimną/letnią wodą a następnie powoli wlewać do gotującej się potrawy cały czas mieszając. Gotować min. 7 minut.

Skład: suszony korzeń maranty trzcinowej BIO.

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz opinię

Arrowroot (skrobia z korzenia Maranty trzcinowej) BIO 150g

Arrowroot (skrobia z korzenia Maranty trzcinowej) BIO 150g

Wysokiej jakości lekkostrawna skrobia (mączka skrobiowa) stosowana jako zagęstnik potraw.

Napisz opinię