Promocje

Ostatnio przeglądane

Nowy Obniżka! "Sztuka fermentacji" Sandor Ellix Katz Zobacz większe

"Sztuka fermentacji" Sandor Ellix Katz

PRN-026

Nowy

Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji

Więcej szczegółów

1 szt.

Ostatnie egzemplarze!

67,10 zł

-9,00 zł

76,10 zł

Płatności elektroniczne
Płatności elektroniczne

Więcej informacji

Sandor Ellix Katz "Sztuka fermentacji"

Autor: Sandor Ellix Katz 
Format: 165x210mm 
Ilość stron: 620 + kolorowa wkładka 
Oprawa: twarda 
ISBN: 978-83-65442-48-2 
Wydawca: Wydawnictwo Vivante

Opis książki

Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.

Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne.
Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.

Zacznij siać ferment i poznaj wszystkie tajniki wieloletniej tradycji fermentacji!

Opinie

Brak komentarzy od klienta w tym momencie.

Napisz opinię

"Sztuka fermentacji" Sandor Ellix Katz

"Sztuka fermentacji" Sandor Ellix Katz

Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji

Napisz opinię