Najnowsza książka Sandora Katza, autora bestsellerowej Sztuki fermentacji. Tym razem zwycięzca nagrody Jamesa Bearda i autor „The New York Times” powraca z książką, która otwiera erę renesansu dla nowoczesnego jedzenia – ze świeżym spojrzeniem, jeszcze większym entuzjazmem i rozszerzoną wiedzą z na temat tajników fermentacji na całym świecie.
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co jeszcze można włożyć do słoika!
Napój przygotowany z kombuchy dostarcza „niedźwiedziej” siły, czyni pięknym i niweluje wszelkie dolegliwości. Dzięki tej publikacji teraz i Ty możesz sam go przygotować i cieszyć się jego smakiem oraz zdrowotnym działaniem. Kombucha nowe źródło wiecznej młodości.
Praktyczne wskazówki z całego świata na temat procesu kiszenia i fermentacji
Jak przyrządzać i podawać pyszne probiotyczne dania i cieszyć się dzięki nim zdrowiem i lepszym samopoczuciem.
Samodzielna fermentacja mlekowa, trwale, smacznie, zdrowo
Jak przyrządzać i podawać pyszne probiotyczne dania i cieszyć się dzięki nim zdrowiem i lepszym samopoczuciem.